Wednesday, April 15, 2015

Wonder Wilderfarm dan Rumah Anak-anak Yatim dan Miskin Nur Kasih | RKM

بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum and holaaa !

This is our group project ! *The title* - RKM project to be exact - Group 14. Kitorang pergi hari Sabtu till Ahad (11/4/2015 - 12/4/2015)

Kitorang turun awal pagi pergi amek barang2 untuk dibawa ke rumah Nur Kasih, Perak and lepas tu duk tunggu dekat padang kawad sambil makan roti yang dibekalkan oleh ajk makanan. Haaa duk lah situ tunggu bas, tengok sekeliling amek angin and yeah layan perasaan ehhh

Before bertolak *Cantik bas kitorang kih3, luas bak hang ahhahaha*
Kitorang singgah Wonder Wilder Farm dulu. Belajar banyak pasal pokok2 of course. Buat seedling and all. Pengalaman2, dekat rumah dak buat punggg hahahha Wonder Wilder Farm dia lebih kepada cara organik untuk besarkan tumbuh-tumbuhan tu.



Picca time before proceed to the next destination !
After done with the farm, kitorang naik bas and teruskan perjalanan ke rumah Nur Kasih, Taiping Perak. But singgah R&R kejap. Makan, solat and all. Sampai2 rumah Nur Kasih, adalah briefing sikit. Jumpa dengan bebudak yang cecomel dekat situ. Comel je diorang. Dekat rumah Nur Kasih tu ade around 57 or is 55? Tak berapa ingat but yang pasti perempuan 12 orang and the rest is lelaki. yeah. Paling tua 16 tahun and paling muda I think maybe 7 8 years old? Terlupa. Oh well. Anyway sambung2, time dekat sini kak eifa yang lead. Odin dia turun pangkat jap hehe. Kitorang mula perkenalkan diri dulu *as in us group 14* and then baru adik2 dekat Nur Kasih. After that, we proceed with gotong-royong. Pecah kepada 3 kumpulan. Satu mengecat dekat bahagian depan, satu lagi mengemas kat dalam and satu lagi dekat dalam rumah perempuan. So, masing-masing mula lah buat keje. After done with all gotong-royong, kitorang bersihkan diri and it's time for BBQ and night movie !

Time BBQ tu memang ingat nak tolong tapi adik2 dekat Nur Kasih tu suka sangat buat BBQ jadik kitorang support dari belakang jelah huhu and tolong2 sendukkan ayam, nasi and all untuk diorang. Kitorang tgk cerita Big Hero 6. yeah. And time tulah aku mula berborak lama sikit dengan Azhar, 13 tahun. Sungguh friendly. Layan cerita dia sambil makan. He asked me what drink that I like, and so I told him I like Teh Bunga and he told me he likes 100plus. And he shares his stories until we done watching the Big Hero 6. *Anyway, comey sesgt big hero 6 >~<*

And so, esoknya bermulalah sukaneka and explorace ! Yeyyy ! We start the day of course dengan bangun pagi, solat, makan and then borak2 sikit sambil makan tu hahahha and then yeahhh sukaneka. Oh ade briefing sikit pasal sukaneka before makan oleh kak eifa. So, aku, fida, tirah and munirah jage checkpoint 2 - Lukis and teka gambaq. Lokasi checkpoint tu dekat surau. And after habis sukaneka tu, penyampaian hadiah untuk pemenang. Semua kumpulan dapat and semua orang dapat. Cuma saiz hamper yang tak samelahhh.

Aku taktaw awat adik nie masuk dlm baldi tu...
Time nak balik tu agak meriah. Amek2 gambar semua. Comel2 je diorang semua. Sedih jugak time nak bertolak balik and kinda funny bila masing2 pergi kat belah kiri bas sebab nak tengok adik2 sebelum bertolak balik. Agak senget bas tu dikerjakan, selamat dak tumbang jaa hahahaha

Depan rumah Nur Kasih

Time pergi and balik seriously aku tido ja keje. Kat telinga sumbat earphone ulang lagu Firework banyak kali sampai ke destinasi. Oh yeahh projek ni clash dengan Pemanis punya Baksi. Tak dapat pi Escape park huhu oh well takdir hahaha~~~

Oh and here is the VIDEO ! Tengoklah gambaq2 sepanjang program dlm vid niehhh and sume gambaq2 nie amek dr fb group 14 :3 hehe



p/s : I should do my Wiley instead of blogging... I know, I know. Haaaa bilalah wiley nak siap niehhh *doing wiley while blogging...*

Tuesday, March 31, 2015

And I'm Back Again !

بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum ! Haaaa rindunye nak menaip kat blog nieeehhh seriouslyyy !

Anyway first of all nak cakap pasal awat aku privatekan blog aku ni dulu. So the reason is : Just because... Okay actually hari tu terbaca satu artikel or is it cerita dekat facebook pasal kematian. Yes. Kematian. Dan agak menusuklah cerita tu. That's why aku privatekan blog untuk buang certain gambar and untuk draftkan balik post2 lama yang agak aku rasa kebudak-budakkan tapi tulahhh, aku tak kuat nak draftkan balik post2 lama aku tu. Post tu bila aku bace balik buat aku tersenyum je. Even semua tu dah lepas and ade post yang macam tak bagus, tak mature well of course lah, time tu memang aku tak mature lagi kan xp

And why aku un-privatekan balik blog aku nie? Sebab aku tension bile aku nak bukak je, aku tak ley nak bace blog aku sebab private. Kena masukkan email bagai and baru boleh bace which aku memang jarang gila bukak and yes, there is other reason which for me to know and for you to just guessing and keep guessing and I still won't tell, maybe? Twitter aku berjaya jugak tak tweet sangat. yeah and this blog? I thought I wanna post something in it. About uni's life or my matriculation's life time dedulu. Rindu gile bile scroll gambar2 zaman matrik even baru setahun berlalu....

So anyway, certain gambar aku dah delete so maybe if korang bukak post2 aku yang dedulu, ade gambar yang tak dapat nak dilihat. Post pasal KMJ memang aku dah update and delete certain gambar tapi pasal life time sekolah menengah belum lagi update tapi gambar dah delete... Aku taktaw nak update or revert to draft post2 tu nanti. Ikut gerak hati nanti.
Oh well,

All the best guyssss !