Saturday, December 28, 2013

Just Typing About Things

بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum and heyyy

So result pspm 1 dah dapat and yeahh alhamdullilah for the result. Seriously bersyukur sangat and yeahh happy too even tak dapat 4flat.. well it's okay... As long as I'm happy with the result. Penat tahu bila study physic and sungguh rasa nak muntah dalam bilik tuto tuh time jawab physic and alhamdullilah physic pass dengan agak cemerlang. Yeahh agak cemerlang, tak cemerlang pun result physic tapi still gembira. And yeah congratz to people yang dapat 4flat and semua yang gembira dengan keputusan result pspm 1. As long korang happy dengan result tu, that's matter most. And thanks kepada semua lecturer2 yang mengajar, of course. Thank you. Thank you. Thank you.

So nak cerita pasal time buat experiment physic (Wheatstone Bridge). Time kitorang tengah buat experiment tu, ada yang terbakar tauk. Not at meja aku but meja belakang. Group Nina, Jen, Aman, Dibah. Resistor kot terbakar, berasap and hangit. Itu yang dikatakan experiment. Something kene terbakar hehehe Lawak gila okeyh.. Jen pasang 6V orang 2V je patutnya. Mau tak terbakar benda tuh.




Lepas tu, hari tu jugak kitorang ada mentor menti. Kitorang nak main baseball but hujan pulak lepas tu tukar plan main badminton. Time masuk DSL memang bestlah. Kitorang nasyid okeyhh lagu Rasulullah and all. Ada jugak yang main kejar2 and yang duduk diam. Lepas tu, bebudak nie ada yang main badminton but kitorang (aku, aman, husna, izzah) pergi belakang pentas and amek gambar. Actually nak layan perasaan kat belakang hoho tapi kitorang amek gambar bebanyak. Tak sangka amek gambar pun penat huhu *hyper sangat kot*

Time dah nak balik tu cikgu Zanarina tanya kitorang main badminton tak, aku jawab tak tapi kitorang mencari keseronokkan dengan cara yang lain hehe dalam hati sambung, dengan mengambil gambar bebanyak hoho

Ingatkan nak upload masuk Insta *yeah baru buat insta sebab geram plus sakit aty dengar kengkawan cakap pasal insta.. mane tak terbaka aty sebab taktaw ape yang dorang bincangkan and gambar dorang at insta and so yeahhh* tapi mase kat kmj agak lembap line die. So yeahhh tak masukkanlah time tu.

p/s : Got touch and go punya kad *happy to the max hehe*

And Like Always... View of KMJ : - (I love it ! <3 i="">)



Time jalan pi bilik tuto huhu

And this is laluan mase nak balik bilik :-
Try buat efek seram. Jadi ke? hehe

Saturday, September 14, 2013

Kolej Matrikulasi Johor | Mari Kita Ber-Jrobik ! yeahhh!!


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum and heyyy uoalls!

So, this is my second entry pasal Kolej Matrikulasi Johor (KMJ) a.k.a Johor Matriculation College (JMC). So, dekat sini memang best like always cuma tulah adalah tension sana sini dengan tak cukup tidur and all kan.. Almaklumlah memang kehidupan matrik gitu. Fast track kann..

Okay so 12/9/2013 (Khamis) diadakan Pertandingan Jrobik start pukul 4.30 petang and yeah aku punya praktikum bertanding hokeyyhh... So fun seriously. Agak penat berlatih petang and malam untuk menghafal step2 jrobik nieh. Tapi seriously fun time berlatih tuh dengan ragam2 diorang semua. Oh yeah, penat pun ada, penat menunggu --' err.. okay penat berlatih jugak hehehe..

Time berlatih.

Actually aku tak banyak sangat amek gambar waktu berlatih. Video adalah tu pun sikit je. This mase dah nak dekat dengan hari pertandingan. Okay so waktu berlatih memang fun dengan perangai diorang semua. Well, yang tak fun part menunggulah, itu memang tak fun pffttt...

And so, mase hari pertandingan datang memang gelabah and gementar tapi taklah sangat kowttt.. hahaha Tapi yang tak ley blah masa cikgu syuhaibah (cikgu kuliah chem) tanya petang nie ada jrobik and kelas kitorang cheer kuat2 kat dalam kuliah tu hahahha time tu memang lawak and yeah agak malu. Roommate aku pandang aku and aku geleng kepala yeahh malu tapi aku ada jugak cheer sekali hehe Well MS26 memang bising. Love you lahh!

Kitorang pakai baju JDT hokeyyy, mok yang cadangkan sebab kitorang kat KMJ jadik why not, tapi mase first2 mok cadangkan, shuhail and beberapa orang tak sokong. Heyy tercalar maruah negeri kitorang okay hahhaha.. Tapi seriosuly tu main2.. Kitorang setuju je... Seriously lawak time tu.. "Kami orang Selangor membantah." - Lebih kurang gitulah shuhail cakap. Seriously lawak time tuh. 

Before pertandingan.

Time nak amek gambar nieh pun lawak. Seriously diorang make my day. MS26 seriously awesome! hehehe Time mula pertandingan memang tak amek banyak gambar. 2 3 gambar je kowt.. Time dah habis Jrobik baru dapat tangkap gambar dengan banyak. Seriously time tangkap gambar memang riuh. Shuhail kata tak kirelah kat mane, kita memang bising. Kat kuliah pun cenggitu hahaha...

Giliran kitorang yang ke-2.. So, memang agak gelabah. First punya performance aku tak tengok pun sebab busy bincang pasal Jrobik. And memang agak kelam kabut weyhh.. Nervous punya pasal but anyway, we did our best. Okaylah.. Nice okay..




So gambar-gambar kat atas nieh memang lepas habis buat Jrobik. Memang banyak gambar amek tapi tu semua bukan kat phone aku.. Kat phone rifqi. Kat phone aku sikit je... 

Aku tengok Jrobik praktikum errr *tak ingat* tapi diorang punya turn yang ke-3. Best okay. Kitorang tepuk reramai and bersorak (kelas kitorang yeahh still like always and I like it hahaha). Aku suke gila tengok budak Chinese and Indian buat jrobik diorang. Comey weyh time tu.. Aku tergelak je.. Seriously cute diorang buat.

Kitorang dengan khusyuknya tengok. Ohh nie praktikum MS34 (Giliran ke-4)
Me. Dibah. Nina. Gen.
Peace Yo ! hahha
My jiran sebelah bilik hehe
This aku seriously tak sangka, masa diorang buat persembahan (Giliran ke-3) aku macam terkejut tengok. Seriously aku taktaw jiran aku masuk pertandingan Jrobik sekali. Dia pun kata, dia tak sangka aku masuk sekali. Punyalah berborak2 and all tapi still taktaw memasing masuk Jrobik. Masa praktikum dia buat Jrobiklah aku start tengok. Memang best. Budak Chinese and Indian kelas dialah yang comel tu time buat Jrobik untuk freestyle punya.

So, that's all from me. Apa-apa pun, adik2 yang tengah SPM, sila apply KMJ cepat2 sebagai pilihan korang hahaha... Best sini. Even aku tak puas hati kenapa aku dapat KMJ bukan KMS or KMNS mase first2 dapat taw result, tapi sekarang dah berubah of course. Aku bersyukur sangat2 dapat KMJ. With all sporting buddies I have here and happy go lucky semua. Memang best. MS26 always ! Love my friends and my old friends of course  ^^v

4 Praktikum yang masuk Jrobik. You all rock okay !

p/s : Rifqi kata semalam tgh upload video Jrobik kitorang tapi, aku seriously tak jumpa punghh haishh..

UPDATE : Here's our Jrobik & Freestyle MS26 2013/2014 KMJ