Tuesday, January 26, 2016

blank.

بسم الله الرحمن الرحيم



lama tak menaip kat sini,
i guess hilang jiwa kot.

oh well.

bye.

Thursday, November 26, 2015

Praktikal CEMACS | USM

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum ! Hollaaa !

Idk why but I really miss my blog... so anyway just gonna post a real quick post - I mean like short post? Oh well decide it yourself.

Sebelum masuk uni bulan 9 hari tu kitorang (bebudak yang amek subjek BOI117) ada buat praktikal kat CEMACS and seriously best gegile time kat CEMACS. Dia 2 minggu. Seminggu dekat USM, seminggu kat CEMACS. Aku group B so I do in USM first then baru kat CEMACS.

Time kat usm tu bolehlaa just masuk keluar lab je and trust me penat jalan sebab takdak bas time tuu and then lepas habis dekat usm kami pi CEMACS pulak for fieldwork. And yes, fieldwork memang best. Awal2 bila nak kena buat praktikal ni sumpah malassss. Siap fikir yang bukan2 sebab kena masuk hutan bagai. Saya lemah awakkk hahahhah but turns out I had lots of fun ! With amal, tirah and muni *Kami rakam video menjala ikan and sent video tu kat nad, nani and pahh saje nak bagi diorang jeless ahhaha* Then dekat sini baru kenal rapat dengan beberapa orang coursemate. And group aku pun best2 semuaa. Alhamdulillah sebab dapat lalui praktikal ni dengan rasa seronok sangat which aku tak expect punggg seriously. Aku agak lemah bila dengar bab2 daki gunung, masuk hutan and all but I still do it. We took lotsss of picturesss heeeee and first time mandi laut actually hahahhaha selalunya duk masukkan kaki dalam laut ja :3

My groupppp - happening with themmm !

Sand dollar
Oh lupa mention, kat CEMACS ni cantik sangat ! Kitorang jumpa sand dollar, jellyfish, puffer fish and etc. And bila air pasang je kemain tinggi kaw dia naik haaa

And I know this post is not short like I mention earlier haaa kira okaylaa sebenarnya nak cerita lagi tapi better stop. So here is the video ! Najib yang edit. Thanks to him ! (Banyak gambaq kumpulan kamii kihkihkih)